"İN THE HANDS OF THE RHYTM" İSİMLİ E-TWİNNİNG PROJESİ

"İN THE HANDS OF THE RHYTM" İSİMLİ E-TWİNNİNG PROJESİ İLE FIRSAT VE İMKAN EŞİTLİĞİ İLKESİ ÇERÇEVESİNDE FARKLI KOŞULLARDAN GELEN BÜTÜN ÖĞRENCİLERİN EŞİT ŞARTLARDA UKULELE EĞİTİMİ ALMASINI SAĞLIYORUZ. ÖĞRENCİLERİMİZDE MEYDANA GELECEK FİZİKSEL , DUYGUSAL VE SOSYAL BECERİLERİN YANI SIRA , ÖĞRENCİLERİMİZE VE MAKEDONYA, ROMANYA,YUNANİSTAN VE İTALYADAKİ OKULLARDAN OLUŞAN PROJE ORTAKLARIMIZA ,TÜRKÜLERİMİZİ TANITARAK ; ADETA BİR KÜLTÜR ELÇİSİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ. PROJE SONUNDA DAHA ÖNCEKİ YILLARDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ GİBİ, BÜYÜK ÇAPLI BİR KONSER VERMEYİ ; PROTOKOL ÜYELERİNE VE YABANCI ORTAKLARIMIZA DA TÜRKÜLERİMİZİ SÖYLETEREK; KONSERİMİZE  EŞLİK ETMELERİNİ SAĞLAMAYI PLANLIYORUZ.


 

23-01-2024HEDEFLER

Çocuklara Ukuleleyi tanıtmak.

Ukulele çalarken kullanılacak akor ve ritimleri öğretmek. 

Ritim duygusu ve temel müzik kavramlarını öğrenmek. 

Yaş seviyelerine uygun türküleri çalmalarını sağlamak.

Türküleri çalmalarına; türkülerin tarihi geçmişini ve hikâyelerini tanımalarına olanak sağlamak.

Ukulele eğitimi ile sınıftaki tüm öğrencilerin farklılıklarına rağmen aynı eğitim ortamında, aynı materyal desteği ile aynı eğitimi almasına imkân sağlamak.

Çocukların ilgi ve yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamak.

Öğrencilerin kendine güvenen ve kendini ifade eden bireyler olmalarını sağlamak.

Çocuklarımızın fiziksel, bilişsel, sosyal ve dil gelişimlerine katkıda bulunarak öğrencilerimizde bilgi, beceri ve tutum geliştirmek.

Çocuklarda yaparak–yaşayarak öğrenme gerçekleştiğinden özgüven ve kendini doğru ifade edebilme becerileri konusunda kazanımlar sağlamak.

Zihinsel, görsel, sosyo-duygusal, bedensel ve dilsel alanlarda çocuğun gelişimini desteklemek

Web 2 araçlarının kullanımı ile teknolojik yeterliliklerinin gelişimini sağlamak.

İşbirliği ve grup çalışması yöntemleriyle dayanışmanın önemini kavramak.Okul öncesi dönemde müzik etkinlikleri ve özel olarak da enstrüman çalabilme becerisi çocukların yeteneklerinin ortaya çıkarılmasına ve doğru bir şekilde yönlendirilebilmesine imkan verir. Ayrıca yetenek konusundaki farklılıklara saygı duyularak eğitime tüm çocukların aynı oranda erişebilmesine olanak sağlar. Enstrüman çalma becerisi beynin her iki lobunu çalıştırdığı için bilişsel gelişimi güçlendirmektedir. Çocukların sosyal olarak da kendini müzik yoluyla ifade edebilmesini sağlamaktadır. Bütün bunları göz önüne alarak çocuklara verilecek ukulele eğitimi sonucunda yaş itibarı ile kazanılması gereken psiko–motor, sosyal-duygusal, dil gelişimleri; el-göz koordinasyonu, küçük–büyük kas gelişimi ve en nihayetinde okul bağlamında öznel iyi oluşun sağlanması amaçlanmıştır. Okul memnuniyeti, akademik öğrenme ortamı ve öğretmen-öğrenci ilişkileri gibi belirli konularda öğrencinin okul yaşamına ilişkin öznel ve bilişsel değerlendirmelerini; okulda olumlu duygulanım, öğrencinin okulda mutluluk, zevk ve rahatlama gibi hoşa giden duygular 

 

yaşaması projemizin nihai hedefi olmuştur.

22-01-202422-01-202422-01-202423-01-202422-01-202422-01-202422-01-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi